התחלת קריירה בעולם ההייטק קורצת לאנשים רבים כמעט בכל שלב בחיים, לרוב כיוון שמדובר על תחום בו קיים ביקוש גבוה ותמידי לעובדים, רווחת עובדי ההייטק ממנה הם נהנים בכל יום בעבודה וכמובן השכר המכובד שמאפשר להתכלכל בצורה נוחה. ישנם משרות שונות ומגוונות בהם עובדי הייטק משתלבים, כאשר המשרה הפופולרית והמבוקשת ביותר היא מתכנתים מקצועיים שישתלבו בצוותי הפיתוח של החברה.
מתכנתים הם אנשי מקצוע העוסקים בהבנה, קריאה וכתיבה של הוראות ופקודות אל המחשב ולכן נדרשים לכך אנשים בעלי יכולות טכנולוגיות גבוהות המסוגלים להשתמש בשפות קוד בצורה אינטנסיבית ויצירתית. למרות שתחום העיסוק של מפתחי תוכנה נשמע כמו משהו עתידני המיועד לקהל יעד מסוים, נכון לומר כי כל אחד יכול להפוך להיות מתכנת מקצועי – זאת באמצעות רכישת הכלים והידע המתאים לכך.
ישנן דרכים שונות בהם מפתחי תוכנה מתחילים יכולים לרכוש את הידע הדרוש לכך, עליהן נפרט במאמר הנוכחי.
לימודים אקדמיים
השתלבות במסלול לימוד אקדמי היא אחת מהדרכים הנפוצות ביותר בין מתכנתים מתחילים המעוניינים להיכנס לעולם ההייטק, כיוון שמדובר על מתכנת לימוד מקצועית ומעמיקה הכוללת עשרות קורסים העוסקים במדעי המחשב, מערכות ממוחשבות, תוכנה וכו'. מתכונת לימודים אקדמיים נפרשת לרוב על פני שלוש עד ארבע שנים, כאשר כל שנת לימוד מחולקת לארבעה עד חמישה ימי לימוד מלאים ובסיום הלימודים הסטודנטים מקבלים תעודת גמר אקדמית.
מה החסרונות של מסלול לימוד אקדמי?
למרות היוקרה שמסלול לימוד אקדמי מעניק לסטודנטים, הרי תואר אקדמי אינו עניין של מה בכך, מדובר על מתכונת לימוד ממושכת וארוכה ולרוב אף תובענית מבחינת המטלות האקדמיות המוטלות על התלמידים. בנוסף לכך, מסלול לימודים אקדמיים מקדיש את מירב זמן הלימוד להעברת חומר הלימוד בצורה עיונית על ידי הרצאות ומצגות, כך שזמן הלימוד הפרקטי נזנח ולכן אינו מעניק את הניסיון המעשי הדרוש לצורך קבלה למשרות הייטק.
קורסי הכשרה מקצועיים למתכנתים מתחילים
דרך נוספת לרכישת ידע בפיתוח תוכנה היא באמצעות הצטרפות אל קורסי הכשרה מקצועיים, המקנים לתלמידים את הכלים הלימודיים הדרושים להיכרות עם עולמות פיתוח התוכנה. כיוון שתכנות מתבסס על שפות שונות של קוד, ניתן למצוא קורסי פיתוח תוכנה מגוונים המלמדים את המשתתפים לפתח תוכנות באמצעות שפות קוד רלוונטיות.
עבור קהל יעד המתחיל את צעדיו הראשונים בתחם פיתוח התוכנה, ניתן למצוא קורסים ייעודיים למתחילים בתחום כמו קורס Python המומלץ להתנסות ראשונית למטרת למידה ותרגול של כתיבת קוד. מדובר על שפת פיתוח נוחה וקלה יחסית, באמצעותה מתכנתים מתחילים יוכלו להבין את תהליכי הפיתוח הנדרשים מהם וכך להתנסות באופן מעשי בבנייה של מוצרי תוכנה מתקדמים ויעילים.
קורסי הסבה לתכנות בהתאמה אישית
גם עבור אנשי קריירה המעוניינים לבצע הסבה לתחום חדש ומרתק, ניתן למצוא קורסי פיתוח תוכנה ייעודיים שיקנו להם את הידע המתאים לשינוי קריירה מקצועית. אנשי דיגיטל לדוגמה, העוסקים באופן יומיומי בתהליכים הקשורים בעולמות האינטרנט, יוכלו לבצע הסבת קריירה באופן פשוט ויעיל באמצעות הצטרפות אל קורס Full Stack שיקנה להם את הידע לפיתוח תוכנות מבוססי אינטרנט.
בנוסף לאנשי מקצוע הנמצאים בעולמות קרובים אל פיתוח התוכנה, גם מתכנתים מנוסים יוכלו להיעזר בקורסי הסבה ייעודיים למתכנתים מקצועיים. קורסים כאלו נועדו עבור קהל יעד של מתכנתים המעוניינים לשדרג את תחום התמחותם, כך שהם יוכלו לרכוש את ידע נוסף ומקיף בעולמות פיתוח התוכנה ולהפוך למקצועיים יותר בתחום זה. אנשי אוטומציה לדוגמה, העוסקים באופן יומיומי בבדיקות איכות של תוכנות שפותחו על ידי מתכנתים, יכולים לבצע הסבת מקצוע ולהפוך להיות מתכנתים מן השורה באמצעות קורסי פיתוח ייעודיים המתאימים לבעלי רקע בתחום כמו קורס Node המקנה את הידע לבניית שרתי אינטרנט.
כיצד כדאי לבחור מוסד לימוד מוסמך בתחום?
כפי שניתן לראות, ישנם מסלולים שונים בהם כל אחד יכול לרכוש באופן מקצועי את הידע הדרוש לו בעולמות פיתוח התוכנה. יחד עם המגוון הרחב, חשוב לבחור את מוסד הלימוד שמציע מסלול לימוד פרקטי המבוסס ברובו על תרגול אינטנסיבי של החומר הנלמד, דבר שיאפשר לתלמידים להתנסות באופן מעשי בתהליכי הפיתוח ויעניק להם את היתרון ברכישת ניסיון ממשי בפיתוח מוצרי תוכנה.