חולמים להיות מפתחי Full Stack בהייטק? אלו היישומים שכדאי שתכירו

 

השתלבות בחברת הייטק בתור מפתחי Full Stack תוכל להרים את הקריירה שלכם גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת התנאים, אבל לפני שתיגשו אל מדורי הדרושים ותתחילו לחפש משרות של חברות כאלו, חשוב שתדעו קודם שהדרישות מהמועמדים לתפקידים האלו יכולות להיות לא פשוטות (ולא סתם הרמה והתנאים המוצעים למשרות הללו הם בהתאם). במדריך זה ריכזנו בפניכם רשימה מפורטת של יישומים שמומלץ מאוד שתכירו, כדי להגביר את הסיכויים שלכם להתקבל:

יישומי Backend

פלטפורמותBlockchain : פלטפורמות שמשמשות לפיתוחי dApps, ונמצאו יעילות במיוחד לחברות גדולות ומוכרות כמו IBM ואוראקל. פלטפורמות כאלו לדוגמא: Hyperledger, Ethereum או Hedera, שכל אחת מהן מציעה מאפיינים ויתרונות שונים.
שירותי מיקרו ((Microservices: יישומים שעוזרים לעסקים לבצע אוטומציה של תהליכים בזמן קצר, ולייעל את הפעילות העסקית שלהם.

פלטפורמות לפיתוח אפליקציות

React Native: מיועדת לבניית אפליקציות ב-Javascript. מסייעת בהאצה של תהליך הפיתוח ויצירת אפליקציות ברמה גבוהה.
Xamarin: בניית אפליקציות שמותאמות לכל הפלטפורמות הניידות –  Android ו- Windows
Cordova: בניית אפליקציות לנייד, והתאמה שלהן לכלל הפלטפורמות של המכשירים הניידים
SWIFT/Obj.C: שפות תכנות לקידוד אפליקציות למגוון מערכות ההפעלה של Apple JAVA/Kotlin: שפת תכנות בעלת תאימות מלאה ל JAVA, מאפשרת כתיבה של קוד נקי יותר.

טכנולוגיות Back-end

Node.JS: מבוסס על רוטינת הג'אווה סקריפט של הכרום, ומסייע לפתח יישומים בצורה מהירה.
:Express.JS מסגרת קוד פתוח עבור Node.Js שמפשטת את הפיתוח באמצעות כלים, חבילות ותוספות מיוחדות.
PHP: פלטפורמת קוד פתוח המאפשרת להאיץ בתהליכי הפיתוח. מתאימה במיוחד לפיתוח אתרים ידידותיים למשתמש עבור ארגונים קטנים וגדולים, בפחות זמן ותקציב.
Python: מתאים במיוחד לפיתוח אפליקציות גדולות, מתקשר עם מגוון שפות תכנות אחרות.

טכנולוגיות Front-end
Front-end מתייחס לפיתוח דפי אינטרנט וממשקי משתמש לאתרים או יישומים – הוא זה שמיישם את העיצוב, המבנה, ההתנהגות והאנימציה של כל מה שאנחנו חווים על המסך בזמן השימוש באתר, ביישומי האינטרנט ובאפליקציות סלולריות. כמה ממסגרות הפיתוח היותר פופולאריות שקשורות לתחום הזה וכדאי שתכירו: BootStrap, React JS, AngularJs, HTML / CSS ו- .JavaScript

בסיסי נתונים

בסיסי הנתונים הן למעשה האלמנטים אשר לוקחים ומאחסנים נתונים, ולאחר מכם דואגות לארגן ולעבד אותם בצורה פשוטה על מנת שהמשתמשים יימצאו אותם במהירות. כמה מהפונקציות היותר פופולאריות בתחום הזה שכדאי לכם להכיר: MySQL, MongoDB, PostgreSQL ו- .DynamoDB

שירותי ענן

Amazon Web Services (AWS): פלטפורמה מאובטחת לשירותי ענן הכוללת כלי פריסה, אחסון מסדי נתונים, העברת תוכן, פתרונות כוח מחשוב ופונקציונליות.
:Microsoft Azure פלטפורמה בעלת מגוון שירותים ויישומים להתייעלות עסקית, ואופציות להתאמה אישית של שירותי הענן.
Google Cloud Platform (GCP): פלטפורמה הכוללת מגוון שירותי אירוח, פיתוח ואחסון אפליקציות על בסיס החומרה של גוגל.

מערכות בקרת גרסאות וניקוי באגים

בקרת גרסאות יכולה לסייע בתיעוד שינויים בקובץ או מספר קבצים לאורך זמן, ומאפשרת לשמור גרסאות מסוימות לשימוש עתידי. כמה ממערכות בקרת הגרסאות היותר פופולאריות שכדאי להכיר:  GIT: מסייעת לשמור על שלמות קוד המקור ועל ההיסטוריה שלו
Xdebug: איתור באגים בפיתוח
Subversion: בקרת היסטוריה לגרסאות אשר שמורות בשרת המרכזי

Devops

שילוב של כלים ושיטות עבודה  לצורך יצירת אפליקציות ברמה גבוהה. שיטה זו מסייעת בעבודה מהירה ויעילה יותר, מתן שירות טוב יותר ללקוחות, ותחרות יעילה יותר מול חברות אחרות בשוק.Devops  מאפשר למפתחי Full Stack להשתתף בכל תהליך הפיתוח – החל מהתכנון, ועד לייצור של המוצר.

 

 

 

 

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן