שפת הפיתוח Angular פותחה על ידי גוגל כבר בשנת 2009, ובמשך השנים עברה מספר גלגולים ושיפורים, עד שב-2016 גוגל שכתבה אותה לחלוטין (כדי לעמוד בדרישות הגבוהות של רשת האינטרנט), ושחררה אותה מחדש לשוק בתור ה- Angular שאנחנו מכירים היום. עם השנים, שפת הפיתוח הזו צברה פופולאריות רבה מאוד, ויש לכך מספיק סיבות, או ליתר דיוק – 5 סיבות טובות:
פונקציונליות מחוץ לקופסא
הגדרות ברירת המחדל של Angular נותנות לכם את כל מה שאתם צריכים בתור מפתחים, ישר מהקופסא – פשוטו כמשמעו. שפת הפיתוח הזו דואגת לספק לכם כלי ניתוב, כך שתמיד תוכלו לייבא בקלות את הנתונים שתרצו להציג ביישום שלכם. בנוסף – סביבת העבודה עם Angular לא רק מיועדת לפיתוח ועוזרת לו, אלא אפילו תוכל לסייע ולהקל על בדיקות תוכנה לאחר פיתוח היישום. יתרון נוסף – שימוש באנגולר לא מצריך ספריות צד שלישי כדי לייצר פונקציונליות לאפליקציה שלכם.
הביסוס על TypeScript
Angular היא שפת תכנות אשר בנויה עם TypeScript, והיתרון העיקרי בשפה זו הוא בכך שהיא מסייעת למפחים לשמור על קוד נקי ומובן. בנוסף – קל יותר לזהות באגים ולמנוע אותם, בעזרת היכולת לראות שגיאות נפוצות תוך כדי הקלדה, כך שבסופו של דבר – התהליך כולו הופך להיות מהיר ויעיל יותר (הודות ליכולת לנפות באגים במידי), ובנוסף – מאפשר גם לייצר כמות קוד גדולה יותר (מה שמתאים במיוחד לפרויקטים גדולים).
שמירה על עקביות
בשונה מפיתוח באמצעות React – ה Angular מהווה מסגרת בפני עצמה עבור עיצוב אתרים רספונסיביים, ללא צורך בשילוב עזרים חיצוניים. יתרון גדול בכך הוא שזה משפיע על יצירת עקביות רבה בכל בסיס בקוד, ומניעה של מצבים בהם מפתחים נוספים שיעבדו על הפרויקט בהמשך לא יבינו איך הקוד נבנה ואיך הוא מורכב, ויקבלו פיסת קוד מסודרת ומובנת לעבוד איתה.
יכולת תחזוקה מרשימה
Angular מסייע לשמור גרסאות של קוד – במעבר מגרסה מרכזית אחת לגרסה אחרת כל האלמנטים שקשורים לאנגולר מתעדכנים בו זמנית. תהליך העדכון עצמו מאוד קל לביצוע, ולרוב נדרש להשתמש עבורו רק בפקודה אחת – ng update, מה שבסופו של דבר אומר שלא יהיה לכם צורך לתהות באיזו גרסת עדכון להשתמש, או מתי חבילת קוד פתוח מסוימת תעודכן לגרסה האחרונה.
בנוסף – ניתן לפרק בקלות רכיבים מסוימים, ולהחליף אותם ביישומים משופרים.
מבנה פיתוח מודולארי
Angular היא בעלת אופי מודולארי, מה שאומר שהמפתחים יכולים לחלק את הקוד בצורה יעילה למודלים. זה מאפשר לארגן את הפונקציונליות של האפליקציה בצורה קלה, ולייצר פיסות קוד לשימוש חוזר, אשר יכולים להפחית במידה רבה את זמן הפיתוח, ואת העלויות. חלוקה של הקוד למודלים מאפשרת גם לחלק את עבודות הפיתוח בין הצוותים ביעילות, תוך כדי שהקוד נשמר בצורה נקייה ומאורגנת.
וכמה מילים לסיום
Angular הוא דבר שמיש במיוחד, ניתן להשתמש בו כפי שהוא מגיע "מהקופסא", ויש בו מגוון תכונות אשר מאפשרות למפתחים לעבוד בצורה מהירה ויעילה יותר. הוא כולל מגוון ענק של רכיבים מוכנים, מה שהופך את קנה המידה של כל פרויקט להרבה יותר קל, ובכלל – הופך אותו לבחירה מצוינת לפיתוח יישומים. בסיס ה-TypeScript שלו מסייע לזהות ולנטרל באגים במהירות. בסופו של יום – לא סתם Angular הוא בחירה מובילה בקרב מרבית המפתחים.