גרסאות ועדכונים ל- Angular – מה עבר על שפת התכנות הפופולארית עד היום?

מתכנת יושב לעבוד

Angular היא פלטפורמת הנדסת תוכנה בקוד פתוח, אשר משמשת לבניית ממשקי משתמש (front-end). ההיסטוריה שלה החלה עוד בשנת 2009, כאשר מיסקו היברי ואדם אברונס (שני מהנדסים בגוגל), פיתחו מסגרת פיתוח בשם AngularJS, ושחררו אותה לשימוש בשנת 2010. מאז ועד היום התוכנה עברה מספר גלגולים וגרסאות עד שהגיעה למוצר המוגמר של היום, ובמדריך זה נסקור את הגרסאות והשינויים שהמערכת לאורך השנים:

AngularJS

הגרסה הראשונה של התוכנה, ששוחררה ב- 2010. היתרון העיקרי שלה היה בהפיכת מסמכים מבוססי HTML לתוכן דינמי – לפני כן שפות הסימון באינטרנט היו בעיקר סטטיות, והמשתמשים לא יכלו לקיים אינטרקציה פעילה עם ממשקים בדפי ה HTML. היו אמצעים מסוימים לבניית יישומים דינאמיים (SPAs), אבל הם היו מורכבים לפיתוח. AngularJS הפחיתה את מאמצי הפיתוח שנדרשו כדי ליצור תוכן דינמי, והמשתמשים קיבלו דפי אינטרנט עם צורות ואלמנטים דינמיים.

הגרסה המחודשת והשדרוגים העתידיים

בספטמבר 2016 גוגל שחררה אתAngular 2  – שכתוב מוחלט של המסגרת של אותו צוות פיתוח, שתאם את הדרישות המודרניות יותר של האינטרנט. ההבדלים בין הגרסה הישנה לבין הגרסה השנייה מאוד קיצוניים, עד כדי כך שלא ניתן היה לעדכן מהגרסה האחת לאחרת, שכן העברת היישום ל- Angular 2 דרשה יותר מדי שינויים בגלל תחביר שונה. בעדכונים הנוספים שיצאו בהמשך – צוות Angular פיתח טכניקות וכלים שסייעו להפוך את המעבר מ- AngularJS ליותר חלק.

Angular 2

בהמשך לאמור לעיל – שחרורה של Angular 2 יצר שינויים רבים בגרסה ההתחלתית, אשר שוכתבה ב- TypeScript ותמכה בנייד. הגרסה החדשה הייתה מבוססת על רכיבים, ונכללו בה שינויים נוספים כמו הקטנת גודל היישום ושינויים בתחביר. השילוב של כל האלמנטים יחד הוא זה שהקשה לשדרג מ- AngularJS לגרסה החדשה.

Angular 4

שיפורים משמעותיים ב-Angular , שכבר עודכן לגרסה השלישית, הובילו לדילוג המספרי על Angular 3 . לכן, כשגוגל פרסמה את Angular 4  – מספר הגרסה עודכן ישירות ל-4. השינוי בגרסה הרביעית היה ה-Angular CLI 1.0.0 אשר הוצג כאלמנט מרכזי בעדכון, ומשמעותו העיקרית השינוי הייתה שיישומי ה- Angularיכלו להיות מוצגים מחוץ לדפדפן.

 

Angular 5+6

הגרסאות החמישית והשישית התמקדו בעיקר באופטימיזציה של עבודת CLI Angular. ה- CLI שופרה באמצעות סביבות עבודה, שבהן מפתחים יכלו להשתמש כדי לארח מספר פרויקטים של Angular בספריות שונות. כחלק מגרסה 5 שוחרר גם כלי שדרוג חדש, שנועד לפשט את המעבר מגרסה אחת של Angular לגרסה אחרת. גרסה 6 של Angular הציגה בעיקר את ה- SDK לעיצוב חומרים של גוגל.

Angular 7

בגרסה מספר 7, ה CLI יצאה בגרסה משופרת, אך לצד השיפורים הגרסה החדשה כללה גם הנחיות. ההנחיות סיפקו טיפים להסבר פונקציות ומטרות של אלמנטים, ולכן השימוש ב- CLI הפך לאינטואיטיבי יותר. היישומים קיבלו שיפורים שונים בביצועים ובגודל בסיס הקוד, ותיעוד CLI עודכן גם הוא.

Angular 8

בגרסה 8 הוצגו שתי תכונות עיקריות:

▪ Ivy renderer (מעבד)

▪ Bazel  (ממשק בנייה)

שיפור משמעותי נוסף הוא טעינה דיפרנציאלית, אשר משמשת להעלאת חבילות ספציפיות לדפדפן, לצורך תמיכה בדפדפנים מדור קודם ולהעלאת תוכן מהר יותר.

Angular 9

גרסה 9 הופיעה לראשונה בפברואר, והביאה שיפורים רבים שהשפיעו על המסגרת, הפלטפורמה שלה, ה- CLI  וחומרי Angular נוספים. המסגרת עצמה חוותה כמה שינויים רבים כולל שינוי תחביר, שינויים ב- CSS ועוד מספר שיפורים.

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן